Geloven Leren

Opinie en tools voor wie begaan is met het katholieke geloof


Radio Maria Nederland ruilt AM voor App

Vele jaren geleden maakte ik toevallig kennis met Radio Maria omdat de knop op de wekkerradio per ongeluk van FM op AM was geschoven, waardoor er tot mijn grote verrassing plots het weesgegroet uit de radio weerklonk. Dat was dus Radio Maria Nederland, in Antwerpen perfect te ontvangen op de middengolf. Ondertussen heeft Vlaanderen een eigen Radio Maria gekregen, die comfortabel op de FM uitzendt, dus Radio Maria Nederland beluister ik niet meer zo vaak.

Ik vraag me trouwens nog altijd af waarom we twee radio’s nodig hebben, want beide stations zitten financieel op het tandvlees en bedienen een publiek dat in taal en geloof niet als twee afzonderlijke gemeenschappen aanzien hoeft te worden.

Een gevolg van die financiele krapte is dat Radio Maria Nederland intussen niet meer op de AM uitzendt. Digitale radio (DAB+) komt in de plaats, maar staat nog een beetje in de kinderschoenen.

Daarom lijkt het me heel verstandig van Radio Maria Nederland om met een eigen App uit te komen, waarmee je niet alleen de radio live kan beluisteren, maar ook de vorige uitzendingen beluisteren en de programmagids raadplegen.

radio-maria-nederland-appRadio Maria Nederland (Android)
 radio-maria-nederland-appRadio Maria Nederland (iOS)

Radio Maria is ook te beluisteren via de App van ons huismerk:

 katholieke-radioKatholieke Radio (Android) Nederlandstalige katholieke radio

of de identieke website:

http://radio.gelovenleren.net/

Luisteraars hebben me al bericht dat de app op sommige toestellen niet naar behoren werkt… Alle feedback over de app (waar werkt hij wel? waar niet?) is welkom!

Verwante onderwerpen...