Geloven Leren

Opinie en tools voor wie begaan is met het katholieke geloof


Missale

screenshot van missale.net missale.net

De website Missale.net (vroeger Prentenmissaal) is weer online! Na heel wat gezwoeg is de migratie van XQuery naar Python en van 28msec.com naar Google App Engine afgerond.

Elke week een stukje uit de evangelielezing van de mis en een mooie prent. Zowel voor de gewone vorm (novus ordo) als voor de buitengewone vorm (vetus ordo of ‘tridentijnse ritus’) van de liturgie. Bezoek de webstek om je te abonneren op de wekelijkse e-mail of op de RSS-nieuwsbron. Deel je favoriete kunsterk via Google+, Facebook, Twitter of Pinterest met je vrienden, ook in het Frans of het Engels. Bruikbaar op PC, tablet en smartphone en mooi op de printer.

Met dank aan WebFlow voor de layout, PyCharm voor het debuggen, Google voor de gratis hosting (tenminsten zolang de quota niet door massaal gebruik overschreden worden) en tal van antieke en hedendaagse kunstenaars wiens werken her en der van internet werden geplukt.

Tal van prenten staan nog gereed om verwerkt te worden, er zijn nog genoeg talen om toe te voegen, het missaal van de gewone vorm van de ritus biedt lezingen voor elke weekdag… voorlopig hoeft de site dus niet als ‘af’ beschouwd te worden.

AMDG

Verwante onderwerpen...